Vinter

Välkommen till Bävern 10 Branäs

Aktiviteter i och omkring Branäs under vintersäsongen

Till Branäs kommer man självklart för den fantastiska skidåkningen, både utför och på längden, men det finns även flera andra aktiviteter att göra under vintern.

Branäs har 29 nedfarter där flera av dem är belysta och öppna ända till klockan 19:00 på kvällen. Klicka på länkarna nedan för pistkarta. Pistkarta Branäs By och Pistkarta Branäsberget.

 

För den som vill finns även snowpark och funpark med hopp och rails.

 

För den som önskar att ge sig ut på längdskidor så finns flera spår på toppen av berget att välja på. Allt från 1,5 km till 10 km. Att ta sig dit är enkelt då du gratis åker gondol till toppen och tar en kort åktur till spåren. Klicka här för en karta över spåren.

 

För barnen anordnas även pulkarace, skidtävlingar, skattjakter, skoteråkning och många fler aktiviteter.

Intill den närmsta backen i Sydpoolen finns det även pulkabacke,

rullband för de minsta barnen samt grillplats.

Skidskola anordnas på flera ställen runt om i Branäsområdet och vid flera tider och med olika svårighetsgrader.

Om du vill ha fart och fläkt kan kanske en skotertur vara passande. Skoterturer startar vid Ladan i Branäs.

Efter en dag i backen kan kanske ett bad vara avkopplande. Badanläggning finns i Sysslebäck ca 8 km från Branäs.

Flera dagar i veckan anordnas det After Ski på Brandt's bar och restaurang. Efter after ski så har du endast ca 200 meter hem till Bävern 10 där du kan forsätta kvällen med en varm bastu.

Upplev fjällen på nära håll när du åker hundspann. Utflykter anordnas av Hike Husky Tours. Mer info www.hikehuskytours.se

Det finns även flera restauranger och barer runt om i Branäs och dess omnejd. Allt från Pizza till Buffeer och 3-rätter menyer. I närheten av Amundsbacken finner ni Spishyllan som är väl värt ett besök. www.spishyllan.se